söndag 6 januari 2008

Två småprojekt i mellandagarna

Två veckor helledigt blev för mycket... Så dagarna efter nyår har det ändå blivit lite byggande, men i lugnt tempo och relativt liten skala.

Det större projektet av de båda var att lägga klart golvet i köket. Som jag skrev tidigare orkade vi bara lägga golvet i vardagsrummet och "korridoren", nu har vi fortsatt in i köket. Mycket pill var det runt alla små nischer och bardiskar och annat, men nu är det på plats! T o m socklarna på alla skåpen är på plats, allt ser så prydligt ut så!
Det lilla "hålet" som syns i nedre kanten på bilden är platsen för vår öppna spis.Det andra projektet var lite platsbyggd förvaring. Pilliga projekt av den här typen tycker maken är jätteroligt, och det tycker jag också är roligt att han tycker! ;-)
I nischen i lilla hallen utanför tvättstugan har vi platsbyggt en garderob för lakan, handdukar, filtar, julpynt och annat som är bra att ha. Nedre delen är stora utdragbara lådor och övre delen vanliga hyllplan. Dörrar saknas ju, men det ska vi nog köpa från en luck-lackerare så att vi får färdiglackade och snygga dörrar.

Trots att vi har fyllt skåpet med allt vad lakan, gardiner, dukar och sånt vi har så finns det fortfarande massor med plats! Skönt... Det ska vi nog kunna råda bot på med tiden.

5 kommentarer:

 1. Homepoint-Linda7 januari 2008 21:00

  Oj vad fint ni har det! Jätteimponerande! Cool dörr till tvättstugan!

  SvaraRadera
 2. Välkommen Linda! Och tack... :-)
  Dörren ska så småningom få frostad plast på sig, så att man slipper se själva tvättstugan. Det kommer... Vilken dag (eller år) som helst... ;-)

  SvaraRadera
 3. Hej första gången jag är på "besök" hos er och det ser fantastiskt ut! Har lite frågor om era bänkskivor i köket. Håller på med samma sak och har lite funderingar kring behandlingen. Vad har ni använt för olja och står den emot smuts och fläckar? Hur har ni slipat skivorna och hur fick ni bort porerna, vad hade ni för spackel? Maila gärna till martin.zeta@hotmail.com Tack igen för en mkt fin sida! /Martin

  SvaraRadera
 4. Hej, blev också nyfiken på era bänkskivor. Vad använder ni för betong när ni gjuter det och vad är det för medel vid bearbetning? Såg att ni använde träolja + vax, vilken typ av vax har ni?

  Mycket fint hus, lyfter på hatten och gratulerar!

  SvaraRadera
 5. Hej, roligt med kommentarerna om betongbänkarna!

  Bänkarna är gjutna i finbetong, med en gnutta svart pigment i (järnoxid om jag inte minns fel). Porerna "spacklade" vi i med betong efteråt, i övrigt har vi inte slipat eller jobbat med ytan.

  Vi har använt vanlig träolja och det fungerar rätt bra. Vi har en del fläckar där betongen har "vitnat", men när vi oljar där igen så försvinner fläckarna igen. Vår teori är att det blir någon slags uttorkningseffekt när det står saker på bänkarna för länge, och att våra bänkar helt enkelt inte är tillräckligt mättade med olja. Vi har oljat dem ytterligare en gång efter att de blev klara, men det är nog dags nu igen.

  Vaxet använde vi bara på en del av bänken, vi tyckte inte att det blev tillräckligt bra där vi provade. Men då använde vi rent bivax (svärföräldrarna är biodlare).

  /Maria

  SvaraRadera