torsdag 17 juli 2008

Carporten har börjat växa till

Det är inte bara i trädgården det växer. Även vår carport har börjat växa. Förra helgen hade vi bygghelg och fick hjälp av alla föräldrarna att bygga stommar och grundmåla fasadbrädor. Stort tack till er alla!

Stommarna blev resta under bygghelgen och takstolarna är nu ihopspikade och väntar på att lyftas upp.
Jag lovade ju också att visa hur det ska bli när det blir klart. Den här skissen är gjord med Sketchup - vårt favoritprogram!

Den avlånga delen till höger skall bl a rymma våra kajaker. Det kommer att vara en dörr på kortsidan där vi kan skjuta in dem, men för att nå utrymmet på ett bra sätt kommer det att vara stora skjutdörrar på båda sidorna. På det sättet kommer vi att kunna utnytta utrymmet maximalt! Och jag har hört att förråd har en tendens att fyllas upp... Jag har ingen aaaning om vad som menas med det! ;-)

Som ni ser kommer vi att ha olika panel på olika ytor. Inne i carporten blir det liggande grå panel, medan utsidan blir stående vit. Det är samma upplägg som på huset, där har vi ju liggande grå panel inne vid entrén. Allt måste ju hänga ihop!Jag provade också att klistra in vår 3D-modell av carporten på bilden, för att få en känsla av hur det kommer bli när det blir klart. Och det ser rätt bra ut, om vi får säga det själva...

Det är faktiskt förvånande hur stor skillnad det kan bli bara genom denna ganska lilla förändring. Hela tomten förändras, uppfarten blir inbjudande och till vänster (framför den stora syrenen) blir en välkomnande yta som vi kan göra något trevligt med. Och framförallt döljs hela baksidan och allt bråte där och all känsla av byggarbetsplats försvinner. Jippi!!!

2 kommentarer:

 1. Va kul att se dina skisser och att de blir verklighet också, tack för tipset. Jag har suttit en del med SketchUp tidigare också men bara lekt, aldrig gjort några riktiga projekt. Men visst är det kul, hur kul som helst. Det roliga är väl egentligen att de är så pass simpelt och enkelt att lära sig grunderna!

  Kram
  /Johanna

  SvaraRadera
 2. Hej Johanna,
  ja, det är verkligen både roligt och enkelt med Sketchup... :-)
  Lycka till med kursen!

  SvaraRadera