söndag 28 september 2008

Skördetid

Det har snabbt blivit kallare ute och det var dags att plocka in det lilla som fortfarande växer hos oss.

Vårt lilla äppelträd har gett en fantastisk skörd i år - säkert 2-3 kg... Nu låter ju inte det så mycket, men med tanke på storleken på trädet är det rätt bra. Grenarna har fått ha stöttor i ett par månader för att de inte skulle gå av helt. Nåväl, en del av skörden blev Äppel- och saffranschutney (recept i senaste Buffé). Blev riktigt smaskigt och kan nog smaka gott till en viltgryta.

Idag kom förresten svärföräldrarna förbi med massor av äpplen från deras skörd, som är betydligt större än vår. Så nu får vi prova fler äppelrecept! Tips någon??? :-)

Tomatplantorna som vi fick i våras har växt rätt bra och det har blivit en del kart. Men de har inte hunnit få så mycket färg, så nu har jag plockat in dem - kanske mognar de efter ett par dar i ett soligt fönster istället?


Till sist lite fägring. Trappen vid entrén har fått sig lite höstblommor. Jag gillar verkligen prydnadskålen... Förra året åt bambi upp dem, hoppas att jag får behålla dem i år!

6 kommentarer:

 1. Verkar som att det är fler som e inne på samma tema :-) Ni kanske kan byta äppelrecept?
  http://frunpagarden.blogspot.com/

  Kramis!!

  SvaraRadera
 2. Ja men titta... Vi får göra det :-)
  Tack för tipset!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ett tips, stoppa ner vitlöksklyftor i krukorna. Har funkat hittills för oss.

  SvaraRadera
 4. Det låter som ett bra tips - jag får prova det!

  SvaraRadera
 5. Fina bilder du visar!

  Svar: Expanderbetongen funkade bra. Å andra sidan har jag inget annat att jämföra med då det var första gången vi gjöt i betong! Men det blev inga stora luftbubblor av detta. Nackdelen är väl att det blir dyrare.
  Såpat har vi ännu inte gjort, men i dom guiderna vi läste stod det att man gärna kunde efterbehandla så att betongen blev mindre känslig för t.ex. fläckar (om jag nu minns rätt).
  Japp - man blir definitivt betongbiten!

  SvaraRadera
 6. Hej Mrs. b och välkommen hit!
  Det låter helt enkelt som att vi får testa expanderbetong nästa gång...

  SvaraRadera