onsdag 6 juni 2007

Det händer saker


...även fast jag inte uppdaterar bloggen lika ofta. Det har inte varit så stora, spektakulära jobb (såna som gör sig bra på bild), men ack så viktiga! Mellantaket, dvs anslutningen mellan gamla och nya huset är klart och ska pappas idag. Alla dörrar och fönster sitter i. Vi har också fått in låsen i dörrarna, så nu går huset att låsa. All panel är grundad och nu håller vi på att måla första lagret med färg så att vi kan börja sätta upp panelen också. Takfotsbrädor och vindskivor är också målade och klara att monteras.

Igår revs den temporära väggen och två järnbalkar som stöder det gamla taket monterades in (det kändes riktigt manligt att åka och köpa 4 m järnbalk, enligt maken ;-). Huset blir riktigt luftigt och nu när jag står vid datorn i arbetsrummet ser jag genom hela huset till dörren för grovingången! Men vi ska sätta tillbaka några skivor så att vi får lite skydd in i den del av huset vi bor i, det blir så himla smutsigt och rörigt annars...

Och medan vi håller på med allt detta blommar det i trädgården. Just nu är det vår rhododendron som är finast, men alla gula liljor är också på väg att slå ut.

Idag är pappa här och hjälper till, och svåger och svägerska med döttrar kommer hit till lunch. Trevligt! :-)

Nej, dags att ta på sig målarkläderna och fortsätta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar