tisdag 8 april 2008

På allmän begäran

Det har varit lite dåligt med uppdaterandet här på sistone, lite mycket annat som tagit tid och uppmärksamhet... Hursomhelst, den stora pjäsen som ska bli vår öppna spis börjar ta form!

Här ser du kupan till öppna spisen, sedd från vardagsrummet (till höger utanför bild är köket, till vänster i bild är hall med fotoväggen)


Bilden nedan är tagen från köket. Här syns vår nyputsade och fina svarta vedspis (en av de få sakerna som är kvar från gamla huset). Ovanför den blir det en hylla och till höger får vi en murad bokhylla.


Bokhyllan har blivit putsad idag. Vi har nog tänkt att allt ska bli vitmålat, men jag har hört om andra som har ångrat sig och bestämt sig för att behålla den grå putsfärgen. Vi får väl se vad det blir...

Imorgon skall allt förhoppningsvis bli färdigputsat. Putsen får sedan torka en vecka eller två innan det målas. Samtidigt har vi ett annat murargäng här som murar skorstenen. Det bör också bli klart i slutet av veckan. Lite provtryckning och sotarinspektion på det, så kan vi tända brasor sen! Äntligen, det har vi längtat efter... :-)

5 kommentarer:

 1. wooow,vilket jobb..ska bli kul at se hur den blir!!!!

  Go kväll!!
  ~~* W I T H ♥ L O V E *~~
  Millan

  SvaraRadera
 2. Det ser ut att bli hur snyggt som helst! Ser fram emot att se slutresultatet.

  Ha en riktigt bra dag!
  Ulli

  SvaraRadera
 3. mamma millan och ulli, välkommen till bloggen!

  Ja, jag tror att det kommer att bli jättesnyggt. Murarn har ju hållt på ett tag nu (snart två veckor), så det ska bli skönt när han är klar! :-)

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Så ruskigt snyggt det ser att bli! Är riktigt avis. :)

  SvaraRadera
 5. Vad fint det blir! Ja det är fint i både grått och vitt..

  SvaraRadera