onsdag 14 maj 2008

Titta den är klar!!!

Äntligen! Nu har vi fått de superläckra plåtarna på plats, fixat den sista putsen och målat. Gnistskyddet/klinkersen ligger på plats och allt är fogat mot parketten (inga lister här inte!). Vi har t o m fyllt vedförrådet under öppna spisen, så nu kan kylan komma... ;-) Det enda som saknas är godkännande från sotaren.


I botten av vedförrådet ligger tegel från husets gamla murstock.


Plåtarna är fästa med stora, tuffa skruvar. De små hålen är för inluften.

Den gamla vedspisen är upputsad och som ny! En av knopparna var borta, men vi hittade en ny exakt likadan på Nacka Byggnadsvård.

Om vi är nöjda? Gissa... ;-)

7 kommentarer:

 1. Supersupersupersnyggt!!! Synd att vi inte hinner komma å kolla på den på lördag :-(
  kram

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Ni får komma en annan gång helt enkelt... :-)

  SvaraRadera
 3. wow, ja ni ska verkligen vara nöjda!! Ursnyggt!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Jag förstår att ni är nöjda!
  Snyggt! Och orginellt! =)

  SvaraRadera
 5. Oh, tack, va glad jag blir!

  SvaraRadera
 6. Har nyss hittat er blogg. Gud vad ni är duktiga! Undrar vad ni använde för pigment i gjutna bänkskivorna? Hur gjorde ni den fantastiska spisen med infällda plattor? Kan ni rekommendera detta, eller skulle ni nu gjort på annat sätt? Grattis till ett vackert hem! Skall bli kul att följa och se resultatet! Johan

  SvaraRadera
 7. Välkomna! Och tack för komplimangerna... :-)

  Vi använde svart järnoxid i bänkskivorna, ca 2 dl pigment per säck betong. Spisen är resultatet av ett rätt avancerat formbygge - tack gode gud för att maken gillar att pilla med detaljer! I formen fanns alltså uttag för spisplattorna, med en kant för nedsänkning. Mycket pill, men vi är nöjda. Det har blivit en del fläckar på ytan med tiden, men vi kallar det charm.

  Så - gillar man att göra jobbet själv och pilla med detaljer så tycker jag absolut att man ska prova att gjuta egen bänk. Och skulle man ångra sig är ju materialet inte så dyrt.

  SvaraRadera