söndag 10 maj 2009

Klart för grillparty

Vi har ju diskuterat det där fram och tillbaka ett tag. Hur ska man grilla? Kol, eftersom det är att grilla på riktigt? El, för att det är enklast? Gasol, för att alla andra har såna grillar?

Vi är ju inte som alla andra, och vill ju gärna göra tvärtom bara för att det går. Nån tillräckligt bra elgrill hittade vi (jag) aldrig, men den mina föräldrar har på lantstället är kanon. De som finns ute i affärerna nu passar på sin höjd på en liten balkong inne i stan. Och kolgrillen har vi ju också, den fungerar bra. Och på baksidan har vi ju tänkt att ha en murad stor sak.

Men det är ju det här med snabbgrillning. Ofta är det bara vi två som ska grilla varsin skiva kött eller en hamburgare. Då känns det lite för meckigt med kol. Så nu står den ändå här på altanen, den stora gasolgrillen. Och det känns rätt bra ändå, måste jag säga... :-)


Grillen är helt märkeslös och vi köpte den på Jula för 1995 kr. Och den verkar faktiskt (nu kommer jag svära i kyrkan för vissa, jag vet, jag veeet...) mycket mer rejäl än flera andra märken som kostar många sköna tusenlappar mer. Tre gasolbrännare, ordentligt gjutjärn i både galler och brännare, hyfsat stadig trävagn... Helt klart värt pengarna jämfört med flera andra vi har tittat på. Landmann och Weber - släng er i väggen säger jag! :-)

Tyvärr var dock gasoltuberna på den närmsta macken helt slutsålda (fler än vi som investerat i ny gasolgrill kan jag tänka), så premiärgrillningen får vänta ett par dar.

Just nu blommar vårt körsbärsträd, det är så vackert! Och lite blå himmel har det varit mellan regnskurarna också...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar