söndag 14 juni 2009

Kort uppdatering

Nu blev det en sån där lång paus igen. Men sånt händer...

Det har också hänt lite här hemma, framför allt i trädgården. Det firades födelsedag för maken i strålande sol och då kom det massor av växter som nu har fått flytta in på olika ställen i trädgården, bl a ytterligare ett äppelträd, en pionbuske, stockrosor och klematis.

På fasaden börjar alltmer bli klart, de sista detaljerna har fått målarfärg, grunden är putsad och på baksidan börjar den gröna tonen bli alltmer jämn.

Inomhus har det inte byggts så mycket, iaf inte med händerna. Men käre maken har byggt värsta smarta elektroniska grejen för att lyssna av vår pelletspanna. Detaljerna är lite för tekniska för mig, men i stora drag så handlar det om att plocka ut information om inne- och utetemperatur, vattenvärme, pelletsåtgång osv. All data finns ju i pannan, men är inte riktigt anpassat för att plockas ut. Och vi (läs maken) vill ju ha koll på vad som händer, hur mycket pellets som går åt, vad som händer med energiförbrukning osv. Helst i snygga grafer i Excel. Så då bygger man helt enkelt ett litet specialkretskort som man kan stoppa in i pannan och sen tanka ut data. Hepp. Hur enkelt som helst (eller nåt)... Det här projektet har pågått ett tag och små konstiga elektroniska komponenter har beställts från hela världens hörn, men nu funkar det faktiskt. Rätt coolt. Han är duktig, min man! *stolt*

Men bilder får ni allt vänta på, med det regnväder vi har haft nu på sistone så lockar det inte att gå ut med kameran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar