söndag 11 oktober 2009

Full fart på övervåningen

Plötsligt händer det. Nu är det full fart igen. Och nu är det övervåningen som gäller. I helgen har det varit "sätta-skivor-race" och det börjar faktiskt se ut mer som ett hus än en byggarbetsplats där uppe. Eller, nja, nåja, vi har ju lite andra referenser än många andra... jag vet att det är mycket kvar, men nu börjar vi se rummen tydligt.

Här står jag i dörröppningen till lilla sovrummet och tittar in mot stora sovrummet. Trapphålet döljs av osb-skivorna som vi har att gå på, men man kommer alltså att komma upp från trappan precis vid den här dörröppningen. Och här kommer det att vara en skjutdörr in till sovrummet.


Inne i sovrummet, som nu har blivit det ljusaste rummet i hela huset! Synd att det är just här man ska sova och egentligen ha det mörkt... Nåt gick fel i planeringen tror jag. ;-) Men bra blir det!Här ser man både dörren till stora sovrummet (till höger) och dörren in till toaletten.

Som ni ser, det börjar ordna upp sig. Det ser inte så mycket ut för världen, men all el är dragen och massor med tänk är klart. De sista skivorna ska upp (bl a i taket) och sen är det dags att börja lägga ner golvvärmeslangar. Lite av 15-spelet har vi tyvärr kvar: i lilla sovrummet har vi nu en mängd kartonger och div förvaring och vi måste ju såklart lägga ner golvvärmen där först innan vi kan göra klart stora sovrummet eftersom golvvärmecentralen för övervåningen sitter där. Så det blir till att flytta runt en del grejer iaf.

Men här hemma finns iaf en förhoppning om att vi ska kunna sova här uppe till jul! Det vore väl inte så dumt...? :-)

3 kommentarer:

 1. Lycka till! Vi har precis tömt v-rummet och ska börja riva lister och skruva gips, slipa golv, sätta in braskamin mm.... Lite mindre mängd men samma måldatum.

  SvaraRadera
 2. Men ni bor ju mitt i allt samtidigt, det är ju nästan värre... :-)
  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Tack snälla för kommentaren "grannen". :D

  SvaraRadera