måndag 26 oktober 2009

Pang. Tjoff. Kaboom.

Som sagt. Plötsligt händer det. Och det går så fort att jag knappt hinner med att blogga om det! Dessutom passerar vi milstolpar med en hisnande fart just nu.

- Den sista elen är dragen (men inte inkopplad än)
- Den sista gipsen är uppburen på övervåningen
- Alla OSB-skivor är uppskruvade (utom på ena väggen i klädkammaren, men vi måste ha hit en rörmokare först)
- All takgips är på plats

Lilla sovrummet har det också hänt grejer i. I förra veckan flyttade vi ut de kartonger och grejer som stod där för att kunna göra iordning väggarna. Och nu sitter det gips på alla de väggarna (om än inte färdigsskruvat, men det sparar vi till ett senare tillfälle). Nu ska vi bara lägga ner slangen för golvvärmen och lägga på golvet så kan vi bära tillbaka grejerna, sätta upp dörren och sen stänga den för en tid framåt.

Dessutom har vi börjat diskutera ytskikten, och det känns helt galet! Ytskikten är ju liksom det sista man gör... Hursomhelst, häromdagen kom ett gäng tapetprover beställda från Måleributiken hem i brevlådan (himla smidigt faktiskt. 1 m tapet för 20 kr). Beslut är ännu inte fattat om vilka tapeter det blir och inte heller vilka väggar, men vi är ytterligare ett steg på vägen.


Trappan har vi nu nästan bestämt oss för hur vi vill ha den, men väntar just nu på en 3d-skiss och/eller ritning från leverantören så vi vet att vi menar samma sak innan vi lägger en beställning värd massor med tusenlappar - för hua, vad dyrt det är med trappa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar