måndag 9 november 2009

Trappan är beställd!

Snacka om julklapp. Vi kommer ha trappa till övervåningen till jul! Den är nu beställd och kommer att levereras första veckan i december och monteras veckan efter. Efter oändligt mycket funderande, mätande, tittande och lite funderande till blev det till slut en sådan här trappa:
Trappan är svartbetsad ek/furu med underliggande vita vangstycken. Steget och sättsteget är lika tjocka vilket ger en tydlig zickzack-linje när man ser trappan från sidan (vilket man ju gör från hela vår undervåning i princip).

Räcken har vi inte riktigt bestämt oss för än, men det lutar åt något typ av glas i mitten av trappan och en rund svartbetsad handledare som går längs väggen. Men räckena är nästan lika dyra som själva trappan, så vi vill kolla runt lite på olika alternativ först.

För att kunna montera trappan måste vi ju vara klara med trapphålet. Och vi har kommit väldigt långt på vägen faktiskt! Tro det eller ej, det är inte omöjligt att vi börjar måla uppe på övervåningen den här veckan!!! Jag vet - helt galet! Helt galet bra... Det mesta i allrummet och runt trapphålet är nu spacklat två gånger och ska slipas av en sista gång (och förmodligen bättras på något enstaka ställe). Sen kan vi börja måla taket! Gissa hur bra det känns...? :-)

2 kommentarer:

  1. Skoj!

    Jag trodde trappan skulle vara skruvad åt andra hållet.

    /Gunnar

    SvaraRadera
  2. Nixpix, tanken är att vi ska kunna bygga förråd under trappen/i hallen så småningom. Då blev det bättre att vrida åt det här hållet. Hängslen och livrem, alla dörrar öppna... ;-)

    SvaraRadera