söndag 1 augusti 2010

Huset är klart!

Vi kallar det numera för klart iallafall. Vi har nämligen börjat använda vårt sista rum - badrummet på övervåningen. Det sista jobbet tog nog nästan två semesterveckor, och vi förstår inte riktigt hur det kunde ta så lång tid. Men det var mycket pill, både med sjöstenen, sneda väggar och tak och emellanåt kändes det som att högre krafter arbetade mot oss. Men nu är det klart!!! (förutom duschvägg, tvättnedkast och en del andra detaljer... ;-) Så välkommen in!


Här uppe är det vitt, grått och turkost som gäller. Färger och strukturer från skärgårdsnaturen. Granitgrått klinker som möter stenstranden... Till höger är toalett och duschhörna på plats (nyligen använd, för det är alldeles blött på golvet på de här bilderna). Spolknappen till toaletten och duschväggarna saknas fortfarande.


Inne i duschhörnan har vi valt vit mosaik, inte bara för att bryta av och få ett annat mönster där utan också för att vi har ett runt hörn i duschen (som jag har missat att dokumentera, får återkomma med bild på det), det gömmer sig bakom hörnet till höger i bilden nedanför.


Och så har vi ju den omtalade sjöstenen på plats. Det var pilligt, tog tid och vi hann bli nervösa över att de inte skulle räcka. Stenarna plockade vi, som jag berättat tidigare, på en strand i Danmark när vi var där på resa för ungefär två år sen. Då visste vi inte hur stort utrymme vi skulle fylla och vi visste inte hur tunna de behövde vara. Nu har vi sorterat dem i tjocklek, lagt ut och sett att det skulle nog räcka ändå, plockat bort och sen lagt dit igen. Det var lite av ett pussel, för att inte tala om hur pilligt maken hade det med fogen runt alla stenar - men oj vad bra det blev!!! Det är bara inte jättesnyggt (ja jag vet, blygsamhet är en av mina största dygder.. ;-) det är också jätteskönt att stå på!


Om vi sedan vänder oss åt andra hållet så har vi vår badrumsmöbel. Vi har haft en del funderingar kring att bygga egen möbel och gjuta handfatet i betong, men vi har skjutit det på framtiden. Vi ville börja använda badrummet snabbt, så det blev inköp från det stora möbelvaruhuset istället. Men vi gillar det. Handfatet är så kallat "gjutmarmor" och väldigt grunt, vilket gör att vi kan utnyttja de högblanka grå lådorna ordentligt. Till höger ser ni ett hål i golvet (bakom sopkorgen). Det är tvättnedkastet som går rakt ner i tvättstugan. Här ska vi bygga nån slags möbel och montera in den gamla sopnedkastluckan. Designen är inte riktigt fastslagen, men vi har ett par idéer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar