måndag 20 augusti 2012

Vi närmar oss skördetid

Faktum är att vi redan har skördat en del i vår trädgård ett tag. Vi satte två gurkplantor i växthuset. Den ena dog ganska omgående av för kalla nätter, men den andra har gett avkastning så att det både räcker och blir över. Hittills har vi nog plockat in nästan 10 gurkor, och det är fler på gång!

I våras fick jag några kålrabbiplantor från svärmor, och den första har vi nu skördat. Den ser helt galen ut, som en liten alien, och det är otroligt mycket blast på den. Ungefär en halvmeter lång, så själva knölen är faktiskt bara en liten del av plantan. Men den går också att äta, läste jag nånstans, så vi klarar oss nog ganska länge bara på denna.


 Fruktträden börjar i år bli så rotade att de faktiskt ger lite frukt. Plommonträdet har sina första plommon och nu börjar de få färg.


Det första äppelträdet vi planterade (nu är det nog 4-5 år sedan...?) har tagit ordentlig fart i år. Förra året gav det sju äpplen totalt, men i år har vi inte ens räknat. Det är ett familjeträd och nu verkar också alla fyra sorter vara på gång.

 

Våra bärbuskar däremot. Det går sådär. Vi har iofs plockat lite hallon, men faktum är att våra "vilda" sorter som växer lite här och var har gett mer skörd än våra planterade. Vet inte vad som är felet - dålig jord, solbrist eller nåt annat. Kärlek har de då fått gott om. Men som tur är har svärmor hallonbuskar i överflöd, så det finns lite hallon i frysen ändå. Våra vilda blåbär har det varit gott om i år, men i vanlig ordning har plockningsviljan varit låg i familjen...

Däremot börjar våra amerikanska blåbär så smått skifta färg. De verkar trivas bättre nu och har riktigt många bär på gång. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar