lördag 28 april 2007

Intensiva dagar

Rivningen närmar sig och de senaste dagarna har varit intensiva.

I torsdags hade vi besök av byggfirman som bygger vårt hus. Det ska levereras onsdag v 21, och de har inte börjat bygga än! Helt otroligt vad fort det går... Det var iaf skönt att träffa dem (vi har ju bara haft telefonkontakt hittills) och bra att de fick se tomt, grund, mm.

I fredags var det byggsamråd med kommunens bygglovshandläggare. Mycket var att sparka in öppna dörrar (ni vet väl att det är noga med tätskikten i våtrum? osv). De är rätt petiga och vill lägga sig i ganska många detaljer, vill ha komplett redovisning för alla entreprenörer som är inblandade, mm. Men nu har vi iaf det avklarat och kan köra vidare utan problem.

Idag lördag har det varit full fart på tomten. Vi har haft besök av familjer och vänner och börjat rensa ordentligt i den del som ska rivas. Totalt var vi 8 (och en 3-åring) och vi hann med massor!!! Det som ska behållas har körts till Shurgard, det som ska slängas har körts till tippen (inkl vårt gamla kylskåp som med tiden har blivit ett biologiskt stridsvapen), fönstrena har tagits ur, ytterdörren har flyttats till vår nya temporära vägg, takpannorna är nedtagna, liljorna precis vid dörren är räddade och flyttade till andra delar av tomten, ris är röjt, vedspisen är flyttad, lampor är nedplockade, elskåpet är nedmonterat... Och så fikat, lunchat och fikat lite till förstås! ;-)

Nu är vi trötta och slitna, så bilder blir det senare i helgen. Imorgon kommer ett nytt arbetslag för att fortsätta städa ur och förhoppningsvis elda (om det inte blåser för mycket...).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar