söndag 19 juli 2009

Betongprojekt modell större

Sådär. Nu är det klart. Iallafall själva betongdelen av vårt senaste lilla projekt. Det blev en blomlåda, modell större. Ganska "ruff" stil, med struktur av samma panel som på fasaden och stora bultar som håller ihop lådan. Inspirationen till det kom faktiskt från Kivik, där vi såg flera liknande kar, fast då med stora granitblock.


Lådan står bredvid trappan och har två funktioner. Den ska dels dölja avloppsröret som går ut där, dels ska den "sänka" huset, som ser ganska högt ut pga av vår höga grund. Lådan mäter hela 2,5 x 0,7 m, så det går åt lite jord men den är också på plats. Nu är det bara växter som saknas och de ska inhandlas i veckan. Det kommer att bli några höga gräs av något slag, kanske i kombination med något lägre framför. Men ganska stilrent och framförallt lättskött, den här rabatten ska sköta sig själv, är tanken.


Men det är inte bara betonglåda som har kommit på plats de senaste dagarna. Vi har också sågat och huggit upp allt spillvirke från bygget som har legat i små högar här och var. Nu är vedförrådet fullpackat inför vintern, med tre lager med fulved. Så nu kan hösten och regnrusket komma, vi kommer att kunna myselda massor i öppna spisen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar