torsdag 2 juli 2009

Semestertur i sommarsverige

Vi kan faktiskt slita oss från huset ibland. Och förra veckan var vi på semester i södra Sverige. Makens familj har stuga i Halland så vi bilade ner och turistade hela veckan. På vägen "hem" tog vi en sväng om Österlen och glasriket, så det blev en ordentlig Sverigetur. Vädret var helt fantastiskt hela veckan och vi konstaterade att veckan efter midsommar är en bra vecka att turista - det är lite folk, alla sevärdheter har öppnat och personalen har inte hunnit tröttna på turisterna än... :-)

Det blev lite shopping förstås, mest av det ät- och drickbara slaget. I Haverdal ligger Särdals kvarn, där de sålde massor med lokalt tillverkad sylt och saft och där köpte vi supergod citrondricka. På Österlen bodde vi i Kivik och då är förstås ett besök på musteriet obligatoriskt. Vi passade också på att besöka Mandelmanns trädgårdar (kända från jättemysiga programmet Trädgårdsfredag, kolla in på SVT Play om du inte sett det än) som var ett riktigt paradis! Därifrån fick lite trädgårdste på citronverbena och ringblomma följa med hem. Slutligen stannade vi i Mellby Skola där konsthantverksgruppen Kaos har butik, och där föll jag för de jättevackra muggarna/skålarna av Saga Johnsson. Två stycken fick följa med hem och jag konstaterade att de fungerar för både latte, te, glass med jordgubbar och säkert en hel del annat också!


Väl hemma så har det förstås jobbats en del på huset. Den gamla pumpen som användes innan det blev kommunalt vatten har K fått igång så nu kan vi vattna gräsmattan och bärbuskarna riktigt ordentligt! Svärfar har också varit här en dag och hjälpt till att bygga ställning runt skorstenen, så nu kan den putsas (bara värmeböljan försvinner och det blir lite vanlig svensk sommar).

Svärfar hade också med de här fantastiska pionerna från deras trädgård och jag var bara tvungen att visa upp dem -visst är de vackra!? Tack, jag blir glad ända in i själen varje gång jag ser dem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar