lördag 15 augusti 2009

Experiment med ny betong

Det mest pågående projektet just nu är den kombinerade kompost- och planteringsenheten. Stommen är på plats och idag satte vi igång med nästa del. Vi ska ju såklart gjuta betongbänkar... :-) Över kompostdelen ska skivan också vara lock, dvs möjligt att lyfta upp och betong är ju inte känt för att vara lätt att lyfta. Så nu provar vi nytt material - EPS-cement.


Det här en cement som är fylld av små frigolitkulor, som ska göra betongen lätt och isolerande (extra bra till vår varmkompost) och används tydligen framförallt för att gjuta isolerade grundplattor. Den ska enligt uppgift vara lika hållbar som vanlig cement, vilket man ju tydligt förstår när man ser den stora, starka mannen i loggan...


Materialet var rätt skumt att jobba med och betedde sig inte heller som vanlig betong, vilket kanske inte var helt oväntat. Så nu har vi gjort ena av de två bänkar som ska ligga på skåpet och väntar ivrigt på att få se resultatet. Blir det bra så gjuter vi den andra också, blir det dåligt så får vi väl tänka om. Men om det blir bra så kan jag lova att det blir fler projekt med den här betongen - tänk att få stora fina betongkrukor som både isolerar och går att flytta på!

(förresten, dörren till tvättstugan blev helt perfekt när det fick torka ett par dar. Ursnyggt! Jag är så nöjd så)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar