söndag 16 augusti 2009

Man börjar ana hösten

Tänkte att det var dags för en liten trädgårdsuppdatering. Våra amerikanska blåbär som vi planterade i våras börjar närma sig skörd. De börjar så smått bli blå men framförallt sväller de i storlek nu! Helt gigantiska!!! Det här är den största sorten, den andra busken har mindre bär men de sväller också rätt bra nu när de börjar bli blå. Och de verkar båda vara betydligt roligare att plocka än vanliga - vi har ju rätt mycket i skogen här utanför, men jag har faktiskt inte plockat speciellt mycket. Tar ju sååån tid...


Äpplena börjar få lite storlek och färg, men det är fortfarande långt kvar. Våra nyplanterade hallon har gett ett par enstaka bär, men jag hoppas på nästa år... Och tomaterna börjar så smått få färg, det är nog ett par små körsbärstomater som snart kan skördas. Men nu börjar man iaf se skillnad på de olika tomatplantorna, vi har ju både körsbärs-, biff- och plommontomater.


Och rönnarna är översållade med bär, vilket kanske är det som mest bidrar till höstkänslan. Och de säger ju att mycket bär innebär en kall vinter. Eller var det mycket snö? Hursomhelst, än är det sommar och vi njuter av att ha vår trädgård.

1 kommentar:

  1. Vilka vackra bilder!

    Ang. min lilla gjutform så hade det en blandning mellan lera och sand som barnen egentligen använder till skapande. Fick göra sönder modellen för att få ut dem men det är ju bara att trycka ihop en ny.

    Mvh

    Karin

    SvaraRadera