tisdag 22 december 2009

Värsta bästa julklappen, del 2

Sådär - nu är den på plats! Vad tycks? Inte så dumt om jag får säga det själv...

Det var lite småskavanker i passformen, ett par glipor och misspassningar som vi ska diskutera med leverantören. Men på det stora hela så passade den väldigt bra och vi är jättenöjda med resultatet.


Vi var lite rädda att det skulle kännas lite "lågt i tak" under trappans övre del, men det blev bättre än väntat. Det gör också att hallen fortfarande känns väldigt stor (vi trodde nog att den skulle kännas lite mindre när trappan väl kom på plats).

En annan sak vi var lite oroliga över var att det skulle kännas mörkt i hallen med en helt stängt och svart trapp, men det gör det inte alls. Förvånansvärt mycket ljus kommer ner från övervåningen och genom de små fönstrena - vilket vi såklart är glada över.


Det blir en otroligt snygg svart linje i stegen... :-)Nu har vi inget räcke eller handledare, och om jag ska vara riktigt ärlig så behövs det mer än jag trodde. Det känns lite läskigt att gå neråt nu. Men vi får hitta på nåt bra.

Julfriden börjar infinna sig...

7 kommentarer:

 1. wow vad snyggt det blev :o)
  /Rydbogänget

  SvaraRadera
 2. Ser inte riktigt ut som den tidigare sketchupbilden där det såg ut som om trappan skulle stå mitt i hallen (jag blev lite orolig då). Det här ser kanonbra ut! /Gunnar

  SvaraRadera
 3. grymt snyggt!! :-) kramis / Helena

  SvaraRadera
 4. Hej Villa Richardsson,
  trevlig blogg! Vi skall till att bygga ut/till/på vårt hus till hösten och är intresserade av leverantören av er fantastiskt fina trappa. Kan ni tipsa?

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Roligt att ni gillar bloggen...

  Vi har beställt trappan via http://www.snickeriet.se/, men det är http://atab-trappan.se/ som är tillverkaren.

  SvaraRadera