lördag 27 mars 2010

Sovrummet är på gång

Tiden har verkligen flugit förbi de här senaste månaderna, och jag upptäckte just att jag inte bloggat sen början på januari! Men det hänger bl a ihop med att det inte har varit några stora steg framåt på övervåningen. Däremot har det tagits många små steg, och när man lägger ihop allt så blir det ju ändå en del...

Så status på övervåningen är ett helt färdigspacklat sovrum, med färdigmålat tak. På måndag kommer rörmokaren och gör de sista installationerna som ska till i väggen mellan klädkammaren och toaletten, sen kan vi skruva på de sista gipsplattorna där inne och sen spackla och måla klart.

Av taket är det nästan bara takfönster kvar! Desto bökigare att spackla och måla, men det blev jättesnyggt. Den lilla väggen under fönstret är vitmålad och här kommer vi att ha någon typ av byråförvaring, och resten av väggarna kommer att tapetseras. Efter mycket beslutsångest har tapeterna idag blivit beställda och det blir en beige, storblommig tapet från Midbec (den nedersta av tapetproverna som anas på vänsterväggen).

Takhöjden är hela 3.20 där det är som högst, och takfönstrena ger ett fantastiskt ljus!

Golvet kommer att bli valnöt, samma som ute i allrummet, och det har vi också köpt idag. Och när vi ändå var på Bauhaus impulshandlade vi också heltäckningsmatta in till klädkammaren. Det blev en djupt aubergin/lila ryamatta - så läcker! Speciellt mot kritvita väggar som det kommer bli... mmm, najs.... jag längtar faktiskt efter att få inreda den där klädkammaren och få lite ordning på våra kläder som trängs i alldeles för dåligt utrymme just nu.

Sammantaget så är det inte alls orimligt att tro att vi flyttar in däruppe om ett par veckor! Helt galet, känns smått surrealistiskt. Men väldigt trevligt!

Och idag anade jag att några av alla lökar jag satte i höstas har börjat kika upp i den del av stora betonglådan där snödrivorna har smält undan. Det finns hopp om våren ändå!

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Villa Richardsson! Tack för en bra blogg. Vi håller på att bygga till vårt hus och är på jakt efter en trappa. Kan ni tipsa oss om leverantören till er trevliga skapelse. Tackar,F

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Roligt att ni gillar bloggen...

  Vi har beställt trappan via http://www.snickeriet.se/, men det är http://atab-trappan.se/ som är tillverkaren.

  SvaraRadera