måndag 12 april 2010

En helg full av milstolpar

Den gångna helgen har varit full av milstolpar. Det hänger ju såklart ihop med att vi närmar oss slutet, men ändå... Fokus ligger nu på sovrum och klädkammare (eller walk-in-closet - låter lite tjusigare, eller hur?) och sedan har vi toa/dusch kvar. Och så ett sovrum som just nu bara är förråd, men det ska vi inte göra förrän vi behöver det och just nu känns det väldigt långt bort. Vi vet ju knappt vad vi ska använda de rum vi har till... ;-) Låter kanske lite drygt, men så är det ju faktiskt just nu. Så, när vi räknar milstolpar så räknar vi inte med det som är kvar i det rummet.

Helgen innebar alltså att vi kunde bocka av följande milstolpar:
  • det sista vattnet är inkopplat
  • vi isolerade den allra sista väggen, i klädkammaren
  • vi byggde igen den allra sista väggen, i klädkammaren
  • vi spacklade det sista rummet (förutom förrådet/sovrummet)
  • vi lade det allra sista värmegolvet, i sovrummet
  • vi lade det allra sista klickgolvet, i sovrummet
  • vi började bära ut verktyg som vi inte längre behöver (känns helt magiskt!)
  • vi städade bort det mesta av slipdammet på övervåningen så att vi nu går omkring i strumpor däruppe

Inte illa för en helg, eller hur? Och inte nog med det! Vi började också tapetsera sovrummet! Efter all tapetångest bestämde vi oss till slut och i söndags eftermiddag började vi sätta upp den här fantastiska tapeten.


Men vi var faktiskt lite nervösa för det här med tapetseringen, för vi har inte så mycket erfarenhet av just det. Vi har en tapetserad fondvägg (i arbetsrummet) i huset och den var sätt-lätt-kvalitet (med lim direkt på väggen istället för på tapetvåderna) och med normal takhöjd. Och den väggen är faktiskt den enda tapeterfarenhet vi båda har sen tidigare - allt annat är målat!

Som vanligt så körde vi på med inställningen "hur svårt kan det vara", men vi blev varse att det är ju inte helt lätt. Tre våder orkade vi med - och de tog två timmar!!! Såhär i efterhand har vi konstaterat att vi nog var för snåla med limmet, och att takhöjden på 2,90 m också försvårade jobbet. Men väggen vi började med har iallafall rakt tak, de båda andra väggarna som är kvar har snedtak! Så nu har vi kallat in extrahjälp. Kära pappa har tapetserat en och annan vägg hemma genom åren, så imorrn kväll kommer han och hjälper oss. Det känns tryggt...


I klädkammaren är målningen redan påbörjad och i veckan blir det också en tur till det stora varuhuset för att köpa inredning. Med lite tur kan vi faktiskt flytta upp om nån vecka eller så - inte illa, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar