måndag 25 juli 2011

Gången är på gång

Dags att skapa lite mer lera och oordning på tomten igen, det var ju trots allt ett tag sen, eller hur? ;-) Vi har dragit igång arbetet med gången. Eller, tja, vi och vi... Vi har hyrt in folk som har påbörjat arbetet med gången. Vi arbetsleder mest, och är petiga i alla detaljer.

Just nu är det mest lerigt överallt, och materialleveranser och semesterresor har gjort att vi egentligen inte kommit längre än såhär. Här nedanför kan man iaf få en känsla för vad det kommer bli. Dikena för kantstenarna är grävda och däremellan kommer det bli grus. Allt gräs på den vänstra delen i bilden är bortgrävt och där ska det bli perennarabatter. Det här var en av de idéer jag fick av trädgårdsdesignern och som vi gillade, så det var ju lika bra att göra på en gång. Så slipper vi klippa där resten av sommaren...

Rabatten ska alltså fyllas med växter och bli riktigt frodig och snygg är tanken. Exakt hur vet jag inte riktigt hur det ska gå till, men det blir säkert bra. Jag har beställt en hel del småplantor via Odla.nu (e-handel - helt underbart säger jag bara! Klicketiklick så kommer det direkt hem, helt fantastiskt! ;-), som när jag satt och beställde kändes som en oändlig mängd. Nu när de har kommit och står i småkrukor ser det inte riktigt lika oändligt ut längre... Men de kommer ju växa till sig ordentligt, och så ska jag flytta runt en del annat jag har i trädgården så det löser sig nog.

Det blir inte grus med kantsten överallt. Inne i carporten och i en gång från brevlådan och uppåt har vi lagt betongplattor med samma kantsten vi kommer ha längsgrusgångarna. Själva uppfarten kommer att bli asfalterad.

Sen får vi väl se hur det blir med gruset. Många varnar och tycker att det verkar jobbigt att hålla efter, att det blir så mycket grus i gräsmattan när gången skottas på vintern, osv. Vi får se. Vi gillar grusgångar, det låter mysigt och det passar på vår tomt. Men blir det för jobbigt så lägger vi plattor där senare. Underarbetet är ju detsamma, så det borde gå rätt bra isåfall. Tills dess blir det iaf en klassisk, lantlig grusgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar