fredag 6 april 2012

Varning för övervakning

Vi har fått lov att sätta upp en sån skylt nu. I en av våra fågelholkar! För nu har vi minsann stenkoll på vad som händer där...

K fick en holk med tillhörande kamera i födelsedagspresent förra våren, men den var inte riktigt webbkompatibel, så istället har han nu byggt en egen variant, som förstås går att titta på via webben. Efter en hel del undersökning för att hitta en bra variant och med tillräckligt kort närgräns så fick han till slut till en bra lösning. Och bara några dagar efter inflytt såg vi för första gången att någon hade flyttat in!

De flesta gångerna jag tittar är det faktiskt tomt, men vi ser att han varit där flera gånger, för det fylls på med material till boet. Dessutom verkar han inte riktigt uppskatta varningsskylten vi har satt upp (lite otydligt, men den syns till vänster i bild, under hålet), eller så passar papperet bra som byggmaterial. Nåja, det får väl vara så. Han har ju iaf sett skylten, så att vi inte kan bli anklagade för hemlig övervakning! ;-) Ja, jag vet. Vi är lite knäppa. Men vi tycker iaf att det är humor, och det räcker för oss!

Om du också vill följa äventyren i holken kan du göra det här. Där visas en stillbild, men det finns också en länk till livestreamad film. Dessutom sparas en stillbild ungefär varje halvtimme, så vi räknar med att kunna göra en kul stopmotion-film senare i vår, där man kan se hela förloppet på några minuter. 

Sånt roar vi oss med så här på vårkanten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar