lördag 14 juli 2012

Ett av årets trädgårdsprojekt

Ja, nu låter det kanske som att det är massa saker på gång, och det är nog att överdriva. Förutom att med spänning följa hur rabatten utvecklar sig och växer till sig så har vi gjort några mindre saker. Och en av dem är en liten trappa.

Vi har haft två gamla betongsteg gjutna på berget upp mot boden, men på vintern när vi hämtar ved så blir det ganska halt och det skulle behövas ett par steg till. De gamla stegen har dessutom börjat falla sönder en del... Så vi började fundera på om vi inte kunde få till ett par steg till. Vi såg att det fanns gamla borrhål och trodde att det tidigare suttit ett räcke där, men bestämde oss för att använda de till att fästa de nya stegen i berget istället.

Döm om vår förvåning när vi (eller, ja kanske mest K) började göra rent berget. För den lilla lilla grästuvan var inte så liten när man plockade upp den. Och där gömde sig också ytterligare borrhål. Det visade sig att det har funnits fyra steg på det där berget! Så plötsligt blev det här mer av ett återställande projekt än att vi gjorde något nytt.


Gjutformar byggdes, cement blandades och nu är den på plats och funkar hur bra som helst! Det blev också himla bra med den svängda formen...


Apropå betong så diskuteras just nu nästa betongprojekt. Men det är bara under diskussion så jag får återkomma om det längre fram. Och apropå rabatten; ett mastodontinlägg om det är på väg...

Tur att man har semester så att bloggarlusten infinner sig igen, eller vad säger ni? :-)

2 kommentarer:

 1. vad fint det blev! och tjusig grästova ni hade oxå ;)
  kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamenvisst var den tjusig! :-)
   kram!

   Radera