tisdag 31 juli 2012

Nummer 20

Vi har visserligen haft en siffra på brevlådan, men har ändå saknat ordentliga siffror på huset. Vi har gått och fnulat på hur vi skulle göra dem (för att köpa några färdig siffror var ju aldrig aktuellt ;-) och nu under semestern kom vi på det.

Sagt och gjort, ibland är steget från tanke till handling kortare än andra gånger. Medan jag satte mig och funderade på lämpliga typsnitt så grävde maken i virkesförrådet och limmade ihop två gamla hyllplan i furu. Ur dessa sågades sedan en 2a och en 0a, som målades i husets gråa nyans (tur att vi hade kvar en slatt av den färgen...).

Siffrorna skulle vara bakgrundsbelysta, det hade vi pratat om ett tag, och nu inköptes små led-lampor på löpmeter som monterades i ett fräst spår på baksidan.Montering i solsken ger inte riktigt rätt effekt, men såhär ser det ut på dagen. Siffrorna är nu monterade på carporten med små distanser. Och som synes så lyser det bakom siffrorna (man får titta nära i dagsljus...).


Men det blir bättre när det börjar skymma! Och vi är riktigt nöjda måste jag säga. En liten detalj, men ett riktigt lyft.


Till vänster i bild så anas också solcellslamporna jag nämnde i ett tidigare inlägg. De här ju inte en fantastisk lyskraft, men markerar ändå gången på ett bra och trevligt sätt. Det får duga för tillfället helt enkelt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar