onsdag 26 september 2007

Uppdatering på läget

Nu var det ett tag sen jag skrev... Så här kommer en liten uppdatering:

- Pannan står på plats och är nästintill färdiginstallerad. Elen och det mesta av vattnet är draget.
- Vi har köpt centraldammsugare och kan börja dra rören för den.

- Väggar och tak i lilla hallen, toaletten och tvättstugan är färdigspacklat och slipat (taket i tvättstugan saknas fortfarande, vi måste dra lite rör där först)

- De väggar som ska målas på badrummet är grundade och taket är färdigmålat.

- Alla slangar till golvvärmen är inkopplade på fördelaren och provtryckta, så nu ska det bara vara att koppla på värmen när allt vatten är klart.

- De mesta av väggarna och taket i stora hallen är gipsat, och väggen i hallen som kommer att vara inre väggen i klädförvaringen är färdigmålad.

- Källaren har fått nya dörrar.

- Takfönstrena har blivit ordentligt isolerade (med tanke på den senaste tidens regnväder är vi nu RIKTIGT säkra på att de inte läcker ;-)

- Ikväll har vi fått golvet i badrummet flytspacklat, så nu kan vi göra fuktspärren i badrummet och sen kakla.

Pust... det var nog allt. Det har varit lite småstökiga veckor, med hantverkare som inte riktigt kommer när de ska, leveranser av prylar som inte är kompletta, osv. Det känns rätt skönt att vi gör det mesta själva faktiskt.

Pannan på plats. Mycket kopparrör blir det.

Badrummet med målat tack och nyspacklat golv.

Men även för vår del kan det strula med leveranser. Jag och svärfar tog båda bilarna och skulle ladda upp med kakel, klinker och allt annat som behövs till badrum och tvättstugan. Vi har ju sedan i somras tittat ut kakel och klinker på Bauhaus och skulle nu bara köpa. Men - det vita kaklet var slut från leverantören (men finns nog på Bromma-varuhuset istället) och den bruna mosaik-klinkersen har utgått från sortimentet!!! *arghhh* Så nu får vi börja om, tänka nytt och leta vidare. Suck.

Men på det stora hela känns det som att det är många stora steg framåt, och milstolpar avverkas på löpande band. Det är riktigt kul att se hur det växer fram nu!!! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar