söndag 5 april 2009

Våren är här

Och nu är vi faktiskt överens. Jag och maken hade en diskussion tidigare i veckan, där jag hävdade att gatusopningsmaskinerna var det bästa vårtecknet medan han hävdade fjärilar. Och minsann, igår såg vi den första citronfjärilen också, så nu är vi officiellt överens igen. :-)

Vilket väder det var igår! Ojojoj... Dunvästen behövdes verkligen inte, det var t o m så att fleecen var lite för varm. Vi var ute hela dagen och krattade löv, klippte buskar, plockade fram utemöbler, planerade trädgårdsgång och mycket mer. Lunchen åts förstås utomhus, det blev en mycket god grillad hamburgare.
Grå och trist bild för idag regnar det. Men igår var det fantastiskt att sitta här...

Våra gigantiska syrenbuskar fick sig också en rejäl omgång, det var hög tid för föryngring och vi sågade bort de allra grövsta stammarna. Rishögen är jättestor, men buskarna ser fortfarande stora och maffiga ut. Det får nog bli en omgång till nästa år. Om det är rätt årstid för sånt här jobb? Ingen aning. Vi kör hårt på den darwinistiska läran - klarar de inte det här så är de klena! ;-)

En björkgren råkade också ut för sågen, så vi har fått till ett jättefint björkris såhär till påsk. Men det får bo utomhus, så att maken klarar av att vara inne. För det är trots allt trevligare att krama en make än ett påskris...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar