fredag 4 mars 2011

Läshörna under trappen

I vår stora hall har vi sedan länge tänkt att ha en läshörna under trappen, och den är faktiskt på plats nu! Färgtemat är, som ni ser, orange för att bryta upp allt det svartvita. Bokhyllan är hemmabyggd av fantastiska maken. Förutom att bakstyckena är orangefärgade så är de bortre hyllorna borttagbara. Bakom dem döljer sig nämligen golvvärmefördelaren.

Vi kände att väggen behövde en färgklick, så turen gick till konstnärsaffären för att köpa en duk, vi plockade fram lite orangea färgslattar från gömmorna, plockade lite höstlöv som användes som schabloner till sprayfärgen och satte igång. Vet inte om det räcker för att kalla sig konstnär, men den pryder sin plats tycker jag nog (om jag får säga det själv...)

Gungstolen var också något vi hittade i gömmorna. Bokstavligen! Borta i vårt gamla vedförråd stod nämligen den här skönheten och väntade. En fuktig trasa var allt som behövdes. Som avställningsbord för tidningar och kaffekoppen köpte vi en enkel pall på det stora möbelvaruhuset och målade vit. Kanske inte den roligaste, men den fyller sin funktion.

Det här innebär också att vi har börjat packa upp de kartonger med böcker som vi länge haft nere i källaren! Inte dumt alls... Men å andra sidan var det väl dags, sisådär fem år efter inflytt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar