tisdag 8 mars 2011

Småfix på övervåningen

Jag har ju hintat om det förut... Det händer saker på övervåningen. Men en överblick om vad som händer i det rum som ska bli vår kreativa zon eller studio får ni vänta på ett litet tag till. Men jag kan säga så mycket som att det blir ett utrymme för musik, syprojekt och annat pyssel.

Kreativiteten tänkte jag skulle få återspeglas i inredningen, och idag visar jag upp vår uppimpade billiga papperslampa. En röd textilsladd, en vit frans, lite röd bollfrans kombinerades med en röd CableCup (som såldes i en begränsad upplaga kring jul, nu finns de i vitt och svart) - och hepp! En helt ny lampa!


CableCup är faktiskt en riktigt fiffig sak, speciellt för oss som har snedtak. Det är ju i princip omöjligt att hänga upp lamporna snyggt, men med de här går det riktigt bra. Vi har köpt en vit också som ska upp vid Maskros-lampan över trapphålet, men eftersom det är lite av ett projekt att komma åt den lampan så ligger fortfarande kartongen oöppnad... :-)

3 kommentarer:

 1. Hej! Jag har precis hittat hit och kikat runt. Imponerande må jag säja! Jag har ett par frågor angående era olika odlingslådor. Den i betong, hur gjorde ni den? Och den i trä som är två plankor höga och vita (?) med små "stolpar" i varje hörn, av vilket träslag är den gjord? Den där ni har tomatplantor ställde ni bara fönstren däri eller fäste ni dem på något sätt? Många frågor :) Håller på att planera vårens trädgårsprojekt här och letar inspiration.

  Mvh Jessica

  SvaraRadera
 2. Hej Jessica, välkommen och tack för dina snälla ord!

  Ska försöka svara på din frågor utan att bli alltför detaljerad...

  Den vita träodlingslådan (liksom den för tomatplantorna) byggde vi av virke vi hade hemma, dvs gammal panel. Gissar att det är furu. Fönstrena på tomatlådan hänger från mitten/toppregeln, vi fäste krokar i toppen på fönstret och slog in märlor i toppregeln (med det borde gå bra med vanliga öglor också).

  Betonglådan var lite pyssligare. Vi gjöt 4 separata delar och i kortsidorna göt vi in gängstång. På motsvarande ställe i långsidorna göt vi in ett platsrör som vi sen "trädde" in gängstången i, och så skruvade vi ihop allt med muttrar. Rätt tungt och meckigt, men det blev ju bra till slut... :-) En detalj på hur vi fäste ihop de fyra delarna kan du se här: http://villarichardsson.blogspot.com/2009/07/betongprojekt-modell-storre.html

  SvaraRadera
 3. Tack för svaret Maria!

  SvaraRadera