tisdag 20 mars 2007

Baren börjar ta form

Nu är barbänken oljad och färdigbehandlad och igårkväll fick vi också upp belysningen över den. Tanken med att ha en hängande belysning över barbänken var att på så sätt skapa en ännu tydligare avgränsning mot vardagsrummet (dessutom är de klassiska kloten såå snygga! :-). Det fungerade bättre än vad vi hoppades, trots att det är tre ganska små klot som hänger på tunna linor så kändes köket mindre och mer avgränsat.


Vi har nu fyra olika ljuskällor i köket, varav tre med dimmer. Två grupper med spotlights (dels över arbetsbänkarna, dels i mitten av rummet), barlamporna och lampan i köksfläkten. Det gör att vi kan skapa olika stämningar för olika tillfällen. Ljusstarkt när vi står och jobbar vid bänkarna och nedtonat och mysigt när vi bjuder på middag.

Vi har också fått diskhon och kranen på plats. Hoarna kommer från Franke och är 55 resp 20 cm breda. Det var inte så lätt att hitta kombinationen extra bred och lite mindre ho. Det finns liknande varianter, men då är den mindre så jätteliten att den knappt tillför något. Men den stora hon är fantastisk, rymmer hur mycket som helst! Kan verkligen rekommenderas. Tack H, som förde in mig på det spåret...

Kranen kommer från Kludi, och har en utdragbar "pip". De flesta av de utdragbara kranarna har ofta en ganska klumpig design, därför blev vi glada när vi hittade denna hos Fredells. Snygg och smäcker design, och dessutom väldigt praktisk! Bredvid kranarna sitter två diskmedelspumpar från IKEA (en för diskmedel och en för tvål), samt en diskproppsstängare till den stora hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar