söndag 4 mars 2007

Tidplanen för resten av projektet börjar ta form.

Som jag skrivit tidigare började vi skicka offertförfrågningar på det stora husbygget efter semestrarna förra året. Efter ett antal "tack, men nej tack"-brev från byggare och ytterligare ett par månaders tjatande och ringande har vi äntligen bestämt oss för hur vi går vidare! Vi har inte kunnat ta 3-4 offerter, jämföra ordentligt och sedan skriva tydliga avtal - tyvärr. Jag antar att det inte är köparens marknad just nu...

Resultatet är iaf att det kommer en grävskopa och river den gamla sommarstugedelen den 13 maj. Skalet till vår nya tvåvåningsdel kommer att byggas på fabrik och köras hit månadsskiftet maj/juni. Sedan kommer ett gäng snickare hit och gör resten av arbetet på löpande räkning. De kommer att göra insidan klar fram till gipset, resten av ytorna gör vi. Det är iaf planen, vi får se hur mycket vi orkar när det är dags.

Tills dess ska vi tömma den gamla delen, sälja av lite gamla vitvaror, hyra förråd för det vi inte har plats med... Men det känns ganska lugnt ändå (även om veckorna går alldeles för fort).

Så i mitten (eller kanske slutet) av sommaren tror vi att vi kommer att ha undervåningen färdiginredd, och ett hus som ser ut såhär:

Modellen är gjort i Sketchup, ett jätteroligt 3D-program från Google. Lite halvtrixigt att komma igång med, men när man fått kläm på det är det otroligt roligt!!! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar