söndag 4 mars 2007

Juni 2006. Ett år har gått...

Det har gått ett år sen vi köpte huset. Huset var ett projekt redan från början. En sommarstuga från 50-talet som byggts på i omgångar. En altan har byggts in, en liten utbyggnad gav rum för en toalett på 70-talet. Förra ägaren hade påbörjat en större tillbyggnad som var nästan klar men inte riktigt. Vår förhoppning var från början att kunna behålla huset och bygga vidare på det. Färgen var inte så rolig, och fasaden inte färdigmålad. Men tomten var stor, och ligger bra till, med en allmänning som granne på ena sidan...

Planerna har tagit form, efter mycket tankearbete och hjälp av arkitekt. Alla goda vänners kommentarer, åsikter och tankar har också hjälpt oss att hitta rätt på vägen. Ritningar har stötts och blötts, och modeller av huset har byggts både i kapa-skiva och i datorn. Originaldelen har visats sig vara av "mindre bra kvalitet" (vilket vi bl a upptäckte vid en middag en regnig kväll då det började droppa i nacken på maken...). Därför bestämde vi oss för att behålla tillbyggnaden, men riva originaldelen och där bygga nytt i två våningar. Tillbyggnaden hade en tråkig planlösning, så istället ska hela den delen öppnas upp och få ny fönstersättning.

Skogstomten, som är mörk och inte så välkomnande i alla hörn, ska röjas. Innan trädfällarna kommer tar vi lite bilder för att komma ihåg hur det såg ut innan.
Totalt fälls 16 träd på tomten. Det gör tomten mycket ljusare och trevligare. Framförallt baksidan har blivit en plats på tomten där man kan vara. Förut var det mörkt, myggigt och väldigt mycket baksida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar