söndag 4 mars 2007

September 2006. Marken förbereds och grunden till arbetsrummet byggs.

Sommaren går och planeringen fortskrider. Efter semestrar börjar vi få alla ritningar och bygglov klara. Baksidan, som är väldigt sank, dräneras och det görs plats för en kommande carport. Vi skickar ut offertförfrågningar på bygget av "nya delen", både från fabrik och lösvirke.

Vi har ju tänkt bo i huset under hela byggtiden. För att det ska fungera praktiskt är hela projektet lite av ett 15-spel... Kök och toalett ligger i den delen som ska rivas, och dessutom jobbar delar av familjen hemma, så ett vettigt arbetsrum är också viktigt. Lösningen är att flytta köket till den "ny-gamla" delen, som vi ska behålla. Den delen kommer att bli ett enda stort öppet rum, med kök, vardagsrum och matplats. Men till en början ska vi bygga vårt nya kök där, medan sovrummet (som ska bli matplats) blir kvar som sovrum. I det angränsande rummet (som idag är förråd och som ska bli vardagsrum) ställer vi en en toalett och duschkabin tillfälligt när det blir dags att det gamla huset. Är ni med??? :-)

I samband med att marken dräneras på baksidan så gräver vi också fram berget vid ena gaveln på huset. Det är här arbetsrummet kommer att hamna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar