söndag 4 mars 2007

Oktober-november 2006. Arbetsrummet byggs.

I början av oktober sätter då bygget av arbetsrummet igång. Vi får hjälp av en snickare att resa stommen, så att den blir ordentligt gjord. Han har god hjälp av både maken och svärfar (som är pensionerad och kommer bli till enormt stor hjälp under de kommande månaderna...).


I hallen där det satt ett fönster kommer vi ta upp dörrhålet in till arbetsrummet. Här blir det sedan dubbla glasdörrar för att släppa in mer ljus i resten av huset (det blev jätteläckert!).

Äntligen får jag mitt runda fönster! De som känner mig vet att ett runt fönster har stått högt på önskelistan i många år, och äntligen kom det! Vi beställde från Runda fönster som vi hittade via tips. Väldigt bra priser på just runda fönster, och bra att ha att göra med. Vi hade lite strul med leveransen, men det var snarare Bussgods som tog över en vecka för att skicka vårt fönster med buss från Malmö till Stockholm... :-(
Men det kom fram till slut, och när jag nu sitter och jobbar vid mitt runda fönster njuter jag varje dag... :-)

Fönsterleveranser har en tendens att ta lite tid, så övriga fönster kom först i december. Vi gjorde klart rummet så gott vi kunde ändå, och lät fönsterhålen vara igenplastade och fyllda med isolering. Det värmde förvånansvärt bra...

Vattenburen golvvärme kommer det att bli i hela huset, och arbetsrummet blev det första golvet där vi la ner slangarna. De är långa och otympliga... Men nu ligger de på plats och väntar på att bli inkopplade.


Rummet blev helt klart i mitten av november. Tapeten kommer från Midbec (kollektion Saturnus), och färgen ovanför är S1020-G90Y. I taket sitter samma panel som vi kommer att ha på hela fasaden, men målad med vanlig vit, matt takfärg. Golvet är andrahandssorterad furu, som vi har betsat mörktbrunt. Jättesnyggt!

På ena väggen har vi förvaring i form av köksskåp från IKEA. Ovanpå den ligger en hobbyskiva i furu som är betsad i samma färg som golvet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar