måndag 5 mars 2007

Nästa bänk är på gång

Kvällen har vi ägnat åt att gjuta nästa bänk, den som kommer att fungera som bardisk. Efter att ha utvärderat "bubbligheten" från förra bänken bestämde vi oss för att prova att ha mer vatten i betongen för att få den lösare. På säckarna varnas det för att hållfastheten påverkas, men den behöver ju inte vara jättetålig när den ligger på massa skåp...

Det blev en bra konsistens, som var bra att jobba med. Men vi vet ju ännu inte hur det har gått, vi får allt vänta några dar på att betongen stelnar innan vi får svaret. Det är nog det värsta med betonggjutningen, all väntan... :-)

Men byggprojektet är inte klart för kvällen än. Det börjar bli dags att beställa värmesystem. Att vi ska köra vattenburen värme som värms upp med pellets har vi varit rätt säkra på hela tiden, men det finns ju en mängd leverantörer på marknaden. Snart kommer en säljare och på onsdag kväll ska vi träffa nästa. Ska bli spännande att höra vad de har att säga.

Ha en bra kväll... Tjingeling.

2 kommentarer:

 1. Hej,

  hade problem att ta mig in är igår...men nu lyckades jag. Kul att följa ert arbete med huset! Och vad fint köket ser ut att bli!!

  Kommer snart tillbaka :-)

  SvaraRadera
 2. Hej Lisen,
  välkommen! :-)
  Jodå, köket börjar ta form, det ska bli jätteskönt att få bänkarna klara. Mer bilder kommer när allt är klart...
  Ha det så bra!
  /Maria

  SvaraRadera