onsdag 7 mars 2007

Bänkskivestatus

Liten statusrapport när det gäller betongbänkarna:

Bänk nummer två, diskbänksbänken, är på plats. Hoarna är fästa med silikon och bubblorna är igenspacklade. Den ska bara torka lite till, sen kan vi börja olja in den.
Bänk nummer två-b är fönsterbrädan - en superenkel grej i jämförelse med våra andra bänkar! :-) Även den är på plats och spacklad och kan nu börja oljas.Oljar gör vi med en vanlig träolja. Vår första provbänk (som vi har i vår "kaffebar") oljades med linolja, men efter ett besök på Kulturhantverkarnas butik i Sickla så fick vi rådet att använda en syntetisk olja. Den basiska betongen fungerar inte alltid så bra med linolja, någon kemisk process gjorde att linoljan kunde få tvåleffekter och "tvätta ur" oljan ur bänken... eller nåt sånt... Så nu använder vi vanlig, billig träolja. Det ser ut att fungera. Än så länge. (fast å andra sidan ser provbänken också bra ut)

Bänk nummer tre ligger fortfarande på golvet. Vi har vattnat den med jämna mellanrum under brinntiden, men nu börjar den bli klar. Men eftersom den väger i runda slängar 150 kg (!) så orkar vi inte ta ur den ur formen nu, vi behöver några fler starka armar...

1 kommentar:

 1. Läcker diskbänk, har precis gjutit en själv. Lite frågor till er som kan. Har fyllt igen hål med lagabetong men de minsta hålen lyckas jag inte fylla.

  1. På bilderna ser man lite rester av hål, nöjde ni er med dem eller är alla små hål igenspacklade?
  2. Hur spacklade ni? Vilket spackel?(har tänkt på husfix men det kommer bli väldigt fult tror jag).
  3. Vågade ni prima innan spackling? (lite rädd att det är giftigt).

  /Anders

  SvaraRadera